Veličine trimera i za koje dlake na licu su dobri, uključujući obrve

Velicine trimera i za koje dlake na licu su dobri Test site test site

Ne znam za vas, ali ja vidim ove štitnike za šišanje: veličine koje imaju i pitam se – što te veličine zapravo znače? Koju veličinu štitnika trebam koristiti za podrezivanje brade? Koju veličinu štitnika trebam koristiti za sređivanje obrva?

Previše je zbunjujuće.

Ako dobijete krivu veličinu…

Pogrešna veličina mogla bi imati dramatičan učinak na vaš izgled. Korištenje pogrešnog štitnika za obrve može dovesti do toga da obrijete previše dlačica – čineći obrve toliko kratkim da izgledaju kao da su obrijane.

Zamislite da idete na posao ili izlazite vikendom s obrijanim obrvama – ili barem tako izgledate.

Mi to sigurno ne bismo željeli.

Nađimo pravog čuvara za posao

Dakle, uzmimo si oboje vremena; ispitajte što svaka veličina stvarno znači i odaberite pravi stroj za šišanje za kosu koju želite ošišati.

Bilo da se radi o bradi, čekinji ili obrvama, podrežite ih s pouzdanjem koristeći pravu zaštitu.

Što znače veličine

Dakle, svaki čuvar ima broj, numeričku vrijednost povezanu s njim. Ovi brojevi predstavljaju veličinu straže.

Možda ste ovo već pogodili, ali uzmimo trenutak i nabrojimo svaki broj do veličine – ovi su tu inča.

 • Broj 0 – jedna šesnaesta inča – 1,5 mm
 • Broj 1 – jedna osmina inča – 3 mm
 • Broj 2 – četvrtina inča – 6 mm
 • Broj 3 – tri osmine inča – 10 mm
 • Broj 4 – pola inča – 13 mm
 • Broj 5 – pet osmina inča – 16 mm
 • Broj 6 – tri četvrtine inča – 19 mm
 • Broj 7 – sedam osmina inča – 22 mm
 • Broj 8 – jedan inč – 25 mm
 • Broj 10 – 1 i četvrt inča – 32 mm
 • Broj 12 – 1 i pol inča – 38 mm

Gledajući gornji popis, čini se da skače s 8 na 10. Nisam mogao pronaći popis za veličinu 9 – ali logika inzistira da bi, ako postoji, to bila 1 i osmina inča i otprilike 28 – 29 mm .

Isto vrijedi i za broj 11 – to bi bilo u sredini veličina za 10 i 12.

Gledajući veličine ovih štitnika, primjećujem i ovo; za veličine 0 (bez štitnika) do 8 – svaka tvrtka ih ima navedene. Neke su tvrtke bile veličine 10, a druge 10 i 12.

Dakle, kada je riječ o odabiru kosilice koju odaberete; morate uzeti u obzir veličinu štitnika koji su vam potrebni (možete koristiti gornji popis) – i naručiti kosilicu koja dolazi sa svim štitnicima koji su vam potrebni.

Prije nego što nastavim gledati koje su veličine prikladne za svaku od vaših dlačica na licu, samo sam želio navesti jedan trimer na koji sam upravo naišao.

Instalirate potrebnu zaštitu (možete izabrati između 2). Kada namjestite odgovarajući štitnik, postavite veličinu pomoću kotačića na trimeru – a veličine su u mm od 0,5 mm do 20 mm.

Ovaj trimer je Braun BT7040 trimer za bradu i trimer za kosu

Rad u milimetrima može biti lakši i u većini slučajeva možda ćete morati ostaviti samo jedan od dva štitnika na sebi cijelo vrijeme i samo poslati varijabilnu veličinu za svaku dlaku na licu koju želite odrezati.

Podrezivanje brade – koje veličine štitnika trimera trebate koristiti

Najbolja stvar kod korištenja trimera za vašu bradu je sljedeća: vi odlučujete o veličini i duljini brade.

Nije važno koristite li štitnik veličine 0 ili 10 – ako biste potpuno obrijali bradu, ne bi izgledalo neprikladno. Dakle, kada se radi o veličini štitnika za korištenje, pogledajte dolje navedene veličine i procijenite koliko dugu želite da vam bude brada.

Zatim odaberite sljedeću veličinu i testirajte je. Na ovaj način ne skidate previše pri prvom podrezivanju – a ako želite skinuti tih dodatnih nekoliko milimetara, jednostavno možete promijeniti veličinu štitnika.

Stvarno kontrolirate veličinu štitnika i duljinu brade koja odgovara onome što želite.

Podrezivanje obrva – koju veličinu trimera biste trebali koristiti

Za razliku od podrezivanja brade, podrezivanje previše obrva može biti zabrinjavajuće. Iako bi neki to željeli učiniti kao modni izričaj – ​​ili naslikati neke obrve – bez obrva može vam dati sasvim drugačiji izgled.

Za većinu ljudi izgled bez obrva nije ono što bi željeli. Stoga je vrlo važno odabrati pravu veličinu štitnika za obrve.

Opet, možete samo pogledati gore navedene veličine i odabrati duljinu dlačica koje želite ostaviti preko obrva.

Dakle, koliko dugo treba rezati muške obrve? Muške obrve ne bi trebale biti kraće od pola inča – stoga ćete koristiti guard size 4 i više.

Osobno bih rekao da započnete s nečim poput garda 8, 7 ili 6 i vidite kako izgledaju – a zatim se spustite na duljinu koju god želite. Sve ispod 1/4 inča treba izbjegavati za lijepe obrve – ali vaš će stil diktirati duljinu koja vam se sviđa.

Osobno, a ovo pišem iz osobnog iskustva i istraživanja – 1/4″ – veličina štitnika 4 je najkraće što bih ošišao.

Ako imate običnu obrvu

Ako imate jednu obrvu, možete upotrijebiti štitnik za podrezivanje 0 kako biste je podrezali između obrva i oblikovali u 2 prekrasne obrve.

Opet, stvarno se svodi na osobni ukus i stil. Uvijek se dotjerujte i stilizirajte prema vlastitom ukusu, a ne prema tuđem. Vi ste stručnjak kada su u pitanju vaša kosa i vaš izgled.

Odaberite svoju dužinu

U ovom sam članku naveo zaštitne veličine i duljine. Budite individualni i odaberite duljinu koja vam odgovara. Podrežite dlake na licu (uključujući obrve) na željenu duljinu – a ne ono što vam netko drugi kaže da je prava duljina.

Zabavite se u rezbarenju.

Veličine trimera za obrve
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.