Važnost seta alata za manikuru i upotreba

Kako njegovati svoje ruke zimi Osnovna njega ruku Test site test site

Razgovarajmo o važnosti alata i upotrebi seta za manikuru

Prvo razgovarajmo o važnosti njege ruku, stopala i njihovih noktiju. Naše ruke i hrana svakodnevno su izloženi prljavštini i vremenskim uvjetima, vrućim i hladnim. Kada je riječ o našim rukama, ne samo da su svakodnevno izložene, već i komuniciramo s predmetima koji ih koriste. Izloženi su svakojakoj potencijalnoj prljavštini koja se može nakupiti, posebice ispod noktiju.

Stoga je važno prati ruke, ali i biti oprezan te njegovati nokte. Možda je to nešto o čemu kao muškarci ne razmišljamo dovoljno i mogu se zaprljati, okrhnuti ili napuknuti.

Stoga je važno imati set za manikuru

Dakle, razgovarali smo o njezi naših noktiju, kako bismo razumjeli važnost seta za manikuru, alata i upotrebe tih alata.

Počnimo s alatima. Što treba sadržavati dobar set za manikuru? Dobar set za manikuru uključivat će sljedeće alate:

  1. Škare za nokte/škarice za nokte na nogama
  2. Potiskivač zanoktica
  3. Štipaljka za zanoktice
  4. Turpija za nokte
  5. Plavac
  6. Četka za nokte
  7. Nježni piling za kožu

1. Škare za nokte na nogama/nokte

Mislim da će mnogi znati što je to, ali za one koji ne znaju, možda. Grickalica/škarica za nokte je alat koji možete koristiti za rezanje noktiju na rukama (i nogama). Dizajniran je da vam omogući jednostavno podrezivanje noktiju i često ima zakrivljenu oštricu koja prati konturu vaših prstiju.

To je najosnovniji alat u vašem priboru za manikuru i vjerojatno također najčešće korišteni alat. Korištenje je također vrlo jednostavno, samo trebate staviti nokat između oštrica (pazeći da između oštrica nema kože). Kada ste spremni za rezanje, gurnite ručicu prema dolje kako biste spojili oštrice.

2. Gurač zanoktica

Zanoktice su mrtva koža u podnožju nokta na rukama ili nogama. Ako sada pogledate svoje nokte, vidjet ćete kožu u podnožju nokta – vrlo je lako vidjeti.

Zanoktice zahtijevaju posebnu njegu kako se ne bi osušile ili ljuštile. Koristimo potiskivač zanoktica kako bismo odgurnuli kožu s vaših noktiju.

Imate izbor potiskivača zanoktica ovisno o tome je li koža tvrda ili mekana. Ako se radi o koži ruku, upotrijebit ćete čelični potiskivač, ako je mekan možda bi bolji bio drveni potiskivač. Napomena: Nikada ne biste trebali rezati zanokticeDoista, ako vam se dogodi da zarežete tanku oblogu na dnu ležišta nokta, to će dovesti do infekcije.

Kako koristiti potiskivač zanoktica? Za guranje zanoktice koristimo žličasti kraj potiskivača. Zašiljenijem kraju gurnite zanoktice u kutovima. Budite što nježniji.

3. Klješta za zanoktice

Prvo što treba reći je neka vas naziv ne zavara jer nikada ne biste trebali rezati kožu sa živih zanoktica (kao što smo gore spomenuli). Klještama za zanoktice režemo mrtvu kožu poput visećih noktiju, tvrdih zanoktica i suhe kože oko noktiju.

Prednost hvataljki za zanoktice je što pružaju bolju kontrolu i omogućuju preciznije rezanje do područja. Također su dobri za stvari poput uraslih noktiju.

Iskoristiti; Nakon što gurnete zanokticu, ako oko ležišta nokta ima sitnih komadića kože ili zanoktice, upotrijebite ovaj alat za nježno podrezivanje neugledne kože. Učinite to pokretom prema gore kako biste podigli mrtvu kožu s nokta.

4. Turpija za nokte

Mislim da su mnogi upoznati s rašpicama za nokte i čemu služe, ali za one koji možda ne znaju. Turpija za nokte je, kao što joj samo ime kaže, turpija za vaše nokte.

Možda imate grube rubove na noktima, možda se malo cijepaju. Turpijom za nokte isturpijate grube rubove noktiju čineći ih lijepim i glatkim. To je izvrstan alat za završnu obradu noktiju nakon podrezivanja, osiguravajući glatku završnicu.

Napomena: prije korištenja turpije za nokte provjerite je li nokat suh jer se mokar nokat lakše cijepa.

Koristite turpiju za nokte; držite turpiju pod kutom od 45 stupnjeva, paralelno sa stranama vaših noktiju. Počnite od kuta i pomaknite se prema središtu nokta. Ponovite na drugu stranu.

5. Plovućac

Volim razmišljati o kamenu plovućcu kao turpiji za vaša stopala. Kamenom plovućcem uklanjate najudaljeniji sloj mrtvih stanica kože i žuljeva koji se obično nalaze ispod vaših stopala. Riješite se mrtve ispucale kože na dnu i ozdravite stopala.

Da biste koristili kamen plovućac, prvo morate potopiti stopala u mlaku vodu oko 10 minuta – to omekšava kožu. Zatim nježno trljajte kamenom plovućcem područje s kojeg želite ukloniti kožu.

6. Četkica za nokte

Četkica za nokte jedan je od onih svakodnevnih predmeta koje možda već koristite. Koristimo ih za čišćenje iza nokta, uklanjajući svu prljavštinu ili druge komadiće koji su se mogli naći iza nokta.

Vrlo je važno osigurati da su vam nokti čisti.

Za upotrebu jednostavno stavite nokte pod toplu tekuću vodu. Stavite malo antibakterijskog sapuna na četku i nježno trljajte između noktiju i prstiju dok ne budu čisti.

7. Nježni piling

Piling je ključ za meku i glatku kožu. Korištenje nježnog pilinga za ruke i stopala pomaže u uklanjanju najudaljenijeg sloja mrtvih stanica kože. Također pomaže u promicanju cirkulacije, stoga trljajte, ali budite nježni, osobito rukama.

Za upotrebu provjerite naljepnicu na pakiranju jer svatko može biti drugačiji.

Muški set za manikuru

Dakle, to su svi alati koji nam trebaju. Pribor za manikuru za muškarce trebao bi uključivati ​​gore navedeno kako biste osigurali da vaše ruke i stopala započnu u najboljem mogućem stanju. Neki setovi koje možete kupiti uključivat će više od jednog, ali ćete neke stavke morati kupiti zasebno.

Pazite na svoje ruke i stopala jer dobivate samo jedan set. Lako je zaboraviti koliko su važni dok ne otkrijete da im je potrebna dodatna njega.

Vaznost seta alata za manikuru i upotreba Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.