Trebam li pustiti bradu?

Trebam li pustiti bradu Test site test site

Trebam li pustiti bradu da mi raste? To je pitanje koje sam si često postavljao, s vremena na vrijeme puštao bradu, pa se brijao.

Međutim, još uvijek si stalno postavljam to pitanje, pa sam mislio da ću detaljno opisati neke prednosti i mane puštanja brade.

Prednosti:

 1. Održavanje brade nije teško
  Održavanje brade lakše je od drugih frizura. Možete imati dugu kosu i još uvijek izgledati sjajno, ali većinu vremena morate je šišati svakih nekoliko tjedana kako biste je održali zdravom iu dobrom stanju. Ako se sjetite podrezati bradu svaka dva mjeseca, to je otprilike sve što morate učiniti! Ja svoj inače malo ošišam, ali dužinu ostavim jer će ionako ponovno narasti.
 2. Izgleda muževno
  Ne želim biti seksist, ali općenito bradati muškarci izgledaju muževnije. Možda nije 100% točno uvijek, ali mislim da kad biste djevojku pitali što joj se više sviđa, tipa s bradom ili bez nje, većina bi rekla bradu. To je muški.
 3. Može imati pozitivan učinak na vaš izgled
  Brada može imati veliki utjecaj na vaš izgled. Ne govorim o suprotnosti od gore navedenog, već dlake na licu pomažu dodati novu dimenziju licu.
 4. Daje vam nešto za dizajnirati
  Veliki sam obožavatelj stiliziranja i šišanja kose s vremena na vrijeme, ali postaje pomalo dosadno stalno raditi isti izgled. S bradom imate što dizajnirati. Možete imati drugačiji stil brade za različite prilike. Možete zadržati istu duljinu, ali promijeniti način na koji je stilizirate. Prilično je zabavno stvarati nove izglede – barem meni jest.
 5. Potpuna pokrivenost izgleda bolje
  Izgleda li muževnije pokupiti ribe u barovima? Mislim da je tako (nije da morate – vidi točku 4). Izgledate bolje pokriveno, što također znači da ne morate brinuti o borama preplanulosti ili brijanju. Samo izgleda bolje – potpunija pokrivenost je uvijek bolja.

Još ozbiljnije, brada može pozitivno utjecati na vaš izgled, ali i na vaše samopouzdanje. Ponekad puštanje brade ima pozitivan učinak na vaše osjećanje, što zauzvrat ima pozitivan učinak na vaše samopouzdanje.

Neprijatnosti:

 1. Ponekad izgleda glupo
  Ponekad u javnosti dobijem nekoliko čudnih pogleda, zbog čega se osjećam glupo. Ne želim biti previše osjetljiv, ali lice puno brade nije nešto što svatko može podnijeti – i to ne zato što ne voli bradu, već vjerojatnije zato što misli da to zvuči pomalo glupo. Ne izgleda glupo ljudima koji znaju o bradi, samo nekome tko uopće ne zna o bradi.
 2. Održavanje brade
  Morate naći vremena za njegovanje brade. Ovo vjerojatno nije najbolja stvar ako stalno trčite jer će biti jako neuredno, ali može biti i dosadno:
 • Nemaš dovoljno dlaka na bradi
 • Vaše lice postaje jako masno
 • Vaše lice postaje jako ogrebotina
 1. Stil je ponekad težak
  Nisam veliki obožavatelj kratkih stilova: pune brade izgledaju mnogo ljepše. To također znači da može biti teško pronaći stil brade koji mi se sviđa. Vjerojatno nije tako teško pronaći stil koji vam se sviđa, ali otkrio sam da je potrebno malo rada i eksperimentiranja s novim stilovima da biste dobili nešto što vam se stvarno sviđa.
 2. Stiže strnište
  Mnogo puta kad sam dugo pustio bradu i obrijao se, završim s mrljama.
 3. Svrbež i osip
  Ponekad se zna javiti svrbež i osip, iako ne znam je li to zato što dlake brade nisu tako čiste kao što ljudi misle ili je to zato što brijač nije tako lijep i oštar.
 4. Vruće okruženje otežava izgledati dobro s bradom
  U vrućim okruženjima većina brada obično izgleda čupavo i općenito manje privlačno. To nije uvijek slučaj, ali većina brada je manje privlačna na vrućini.
 5. Hrana zapela u bradi
  Nešto mi se hrane zaglavi u bradi, iako se najčešće može isprati. Ponekad nađem pokoji komad, ali u redu je ako se to dogodi.
 6. Nepopularni stilovi
  Ako vam se ne sviđa stil koji vidite na svima s bradom, ovo bi mogla biti loša strana za vas. Ako stvarno volite nepopularan stil, to bi moglo imati negativan učinak na ljepotu vaše brade za druge.

Isplati li se pustiti bradu?

Puštanje brade ima dobre i loše strane. Ja sam se većinu vremena brijao zbog osjećaja svrbeža. Možda bi nestao da sam ga pustio da raste dovoljno dugo.

Druga stvar koju treba uzeti u obzir je vaš partner i kako se on osjeća.

Brade su posljednjih godina dobile zamah sa sve više i više proizvoda usmjerenih na poboljšanje njihove kvalitete. Ako mislite da ovdje navedene prednosti nadmašuju nedostatke, zašto ne biste pokušali uzgojiti jedan.

1657979794 47 Prednosti svakodnevne upotrebe hidratantnih krema za bradu brada danima Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.