Savjeti za super kosu kod muškaraca

Savjeti za lijepu kosu za muskarce Test site test site

Muška kosa je važan dio njihovog cjelokupnog izgleda i osobnosti. Dakle, postoji mnogo razloga za brigu poput duljine, frizura za muškarce, proizvoda za kosu za muškarce itd.

Ponekad briga o kosi može biti opterećujuća i zbunjujuća, ali ovim sam člankom želio podijeliti nekoliko savjeta za lijepu kosu; savjete koji bi vam pomogli da imate sjajne dane za kosu.

U ovom sam postu želio podijeliti neke od savjeta koje sam naučio; savjeti za muškarce kako njegovati kosu:

Osušite kosu, na pravi način

Većina muškaraca izađe ispod tuša i snažno trlja kosu ručnikom. Ako ste jedan od njih. Ne radi to. Vaša kosa je najkrhkija kada je mokra. Tako se mogu zaplesti za niti ručnika. Ne samo da oslabljuje vanjski sloj kose, već kosu čini i kovrčavom.

Također, nemojte redovito sušiti kosu toplinom. Učinite to samo kada nemate vremena. Ostavite kosu da se osuši na zraku normalnim danima. Čak i ako ih morate sušiti toplinom, držite uređaje na najnižim temperaturama topline.

Olakšajte se na vrućini

Baš kao i ženama, potrebna vam je toplina da biste imali najbolje frizure za muškarce. Smanjivanje topline najbolja je stvar koju možete učiniti kako bi vaša rutina za kosu uspjela. Također, nemojte prati kosu u vrućoj vodi. Slažem se da ništa nije bolje od tuširanja vrućom vodom nakon napornog dana, ali to će izazvati pustoš na vašem tjemenu i polomiti kosu jer će vruća voda ukloniti sva eterična ulja za kosu s vašeg tjemena.

Čak i ako želite isprobati najbolje frizure za muškarce s grijanim sušilom za kosu, ostavite kosu malo vlažnom.

Ne pretjerujte s proizvodima za kosu za muškarce

Nema apsolutno nikakve štete u korištenju gelova, voskova i lakova za kosu kako biste dobili muške frizure kakve želite, ali pretjerivanje može oslabiti vašu kosu i učiniti da izgleda neprirodno. Možete nanijeti odgovarajuću količinu, ali ne puno kada je riječ o korištenju proizvoda za kosu za muškarce.

Operite, ali ne ponavljajte

Najveći mit o kosi je da je morate oprati šamponom i zatim ponoviti postupak kako biste imali zdravo, voluminozno tjeme, no to uopće nije istina. Dvostruko pranje kose isušilo bi vašu kosu i vlasište više nego što možete zamisliti.

Zaštitite kosu u bazenu

Trevor Sorbie, legendarni frizer i stručnjak, kaže da su bazeni puni klora i namakanje kose u njima može ozbiljno oštetiti kosu. Klor reagira s kutikulom kose i čini vanjski sloj bez sjaja, suhim i lomljivim.

Kako biste smanjili štetu što je više moguće, kosu možete namočiti čistom vodom. Ili, također možete nanijeti malu količinu regeneratora jer bi on djelovao kao zaštitni sloj protiv štetnih kemikalija u vodi u bazenu.

Zaboravite češalj

Ako svaki dan imate tisuće pramenova kose, odlučite se za kratki bob. Kako biste bili cool i svjesni svoje kose u isto vrijeme, kosu možete držati dugom na vrhu i vrlo kratkom sa strane.

Savjeti za lijepu kosu za muškarce
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.