Ogledalo na zidu – Najvažniji alat od svih

Ogledalo Ogledalo na zidu Najvazniji alat od svih Test site test site

Kada pogledate sav svoj alat, očišćen, nauljen i spreman za naporan dan u svojoj brijačnici, koliko vrijednosti ili važnosti pridajete ogledalu?

Kao zaposlenom brijaču, vjerojatno vam nikada nije ni palo na pamet koliko vam je ova oprema ključna. Cijeli dan provodimo ispred njega, a da ne shvaćamo da je to ogledalo naš najbolji prijatelj.

Kome je zapravo ogledalo?

Svi bismo trebali biti svjesni, nešto što mi je rečeno prije mnogo godina, da ogledalo NIJE tu radi klijenta, ono je tu radi brijača. Jer kada gledate frizuru golim okom, rez ćete vidjeti malo drugačije od onoga što vidite u ogledalu. A ponekad smo doslovno preblizu klijentu da bismo dobili pravu sliku same frizure.

Zašto skrenuti pogled s ogledala?

Jedna stvar koju sam primijetio posljednjih godina, posebno kod mnogih američkih brijača, jest da uvijek gledaju svog klijenta dalje od ogledala dok šišaju. Iako to ne radim sam, vidim vrijednost toga, posebno kod izbljeđivanja i drugih radova s ​​šišanjem. Oni to ne rade da bi iznenadili mušteriju kada konačno zavrte stolicu. Oni to rade kako bi to mogli koristiti za stalnu provjeru svog rada.

1657988182 732 Ogledalo Ogledalo na zidu Najvazniji alat od svih Test site test site

PREVIŠE SI BLIZU!!!

Kada pogledate frizuru u ogledalu, vidite rez onako kako ga drugi vide. Možda ćete primijetiti sitne detalje koje treba uzeti u obzir. Kada svjetlo udari u glavu, može otkriti nesavršenosti koje nećete vidjeti iznad klijenta. Stoga je dobra ideja uvijek provjeriti svoj rad. Ovdje stupa ogledalo.

Suština je da što se više stalno osvrćete na sliku u zrcalu, to će se kvaliteta vašeg rada poboljšati.

“Ogledalo nije tu radi klijenta. Tu je za brijača. To je jedan od najmoćnijih alata koje imamo.

Stolica se vrti. Iskoristi!

Stolica na kojoj sjedi vaš klijent također igra važnu ulogu u ovoj operaciji. Stolac i ogledalo rade u tandemu, dajući vam perspektivu od 360 stupnjeva na cijelu frizuru. Zato što vam okretanje stolice daje priliku vidjeti rez iz svih kutova. Samo će to pokazati sve male mrlje ili probleme sa sjenčanjem koje onda možete riješiti.

U mojoj trgovini svaki dio ima ogledalo strateški postavljeno na zidu iza stolca, pod kutom. Kupac je sklon misliti da mu je to u korist, što je u nekim slučajevima i slučaj. Ali tu je i za mene, tako da dok sam ispred kupca, mogu podići pogled i provjeriti kako izgleda poleđina s nekoliko stopa udaljenosti.

Provjeravanje brade u ogledalu

Ponekad se prilikom postavljanja brade možete naći malo uz klijenta. Tu zrcalo poprima svoje puno značenje. Trebate stati iza klijenta i zatim podići bradu. To će vam dati dobar vizualni prikaz razine i preciznosti linije čeljusti. Kao i kod svih rezova brade, morate je pogledati iz svih vidljivih kutova kako biste provjerili je li oblik ispravan i simetričan.

1657988182 605 Ogledalo Ogledalo na zidu Najvazniji alat od svih Test site test site

Pogledaj u retrovizor

Konačno dolazimo do malog brata velikih ogledala, retrovizora. Opet, klijent može misliti da je pokazivanje leđa za njegovu dobrobit, ali i mi također moramo izgledati dobro.
Opet, možemo se usredotočiti na male nesavršenosti koje zatim možemo ispraviti, pretvarajući dobru frizuru u izvrsnu.

1657988182 586 Ogledalo Ogledalo na zidu Najvazniji alat od svih Test site test site

Provjerite svoja ogledala, ne samo tijekom vožnje

Dakle, svi frizeri su vani, dajte svojim klijentima do znanja zašto ih okrećete od ogledala i ako izgledaju zabrinuto, neka se suoče s tim. Ali ne zaboravite ga koristiti za provjeru svog rada. Stoga ne uzimajte veliki sjajni komad stakla na zidu zdravo za gotovo. Stvorite naviku provjeravanja ogledala.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.