Najpoznatiji Filmovi o brijačima

Capture 52 Test site test site

U redu, filmovi o brijačnicama nisu baš osvajali Oscara tijekom godina. Ali ovdje ćemo pogledati neke od najboljih (i najgorih) vani. Neki su prilično poznati i imali su dosta uspjeha na blagajnama, a neki su toliko izvan radara da pretpostavljam da su ga vjerojatno gledali samo obitelj i prijatelji onih koji su uključeni u film.

Dakle, prijeđimo na to tako što ćemo pogledati nekoliko filmova koji prikazuju našu vrlo plemenitu profesiju:-

Brijačnica (2002.)

filmovi o brijačima

Kada gledamo filmove o brijačima i njihovim brijačnicama, nijedna recenzija ne bi bila potpuna bez Brijačničke trilogije. Dan u životu brijačnice na južnoj strani Chicaga. Calvin je naslijedio posrnuli posao od svog pokojnog oca, ali na radnju gleda kao na teret i gubljenje vremena.

No nakon što proda trgovinu lokalnom lihvaru, Calvin polako počinje uviđati očevu viziju i nasljeđe te se bori s činjenicom da uskoro više neće biti vlasnik trgovine. Brijačnica je puna likova koji dijele svoje priče, šale, kušnje i nevolje. U dućanu nalazimo Eddieja, starog brijača čvrstih mišljenja i bez mušterija.

Jimmy je visokoobrazovani brijač s kompleksom superiornosti koji ne može podnijeti Isaaca, novog bijelog brijača koji se samo želi ošišati. Ricky je bivši zatvorenik s dvije kazne protiv sebe i očajnički pokušava ostati pošten.

Terri je žilava žena koja nikako ne može preboljeti svog dečka koji je dva puta imala. I na kraju, tu je Dinka, kolegica brijačica koja je ludo zaljubljena u Terri, ali nema vremena.

Brijačnica 2: Povratak na posao (2004.)

filmovi o brijačima

Nastavak avantura brijača u Calvinovoj brijačnici. Gina, stilistica susjednog kozmetičkog salona, ​​sada se pokušava umiješati u njezin posao.

Calvin se ponovno bori da održi očev butik i tradiciju, ali ovaj put protiv urbanih developera koji odjeću “mama i tata” žele zamijeniti brendiranim lancima.

Svijet se mijenja, ali neke stvari nikad ne izlaze iz mode – od aktualnih događaja i politike do veza i ljubavi, u frizerskom salonu uvijek možete reći što god želite.

Frizerski salon: Sljedeći rez (2016.)

filmovi o brijačima

Prošlo je više od 10 godina od našeg posljednjeg posjeta Calvin’s Barbershopu. Calvin i njegov dugogodišnji tim još uvijek su ovdje, ali trgovina je doživjela velike promjene.

Što je najvažnije, naše utočište u kojem su nekada dominirali muškarci sada je zajedničko. Dame unose svoj okus, dramu i tračeve u dućan dok izazivaju dečke na svakom koraku.

Unatoč dobrim vremenima i prijateljstvu unutar dućana, okolna zajednica se pogoršala, prisiljavajući Calvina i naš tim da se udruže kako bi spasili ne samo dućan, već i svoje susjedstvo.

Sweeney Todd: Demon brijač iz Fleet Streeta (2007.)

filmovi o brijačima

Gledamo filmove o brijačima, ali to je više film o psihopati.

U viktorijanskom Londonu, brijač Benjamin Barker oženjen je prelijepom Lucy i imaju preslatko dijete Johannu. Lucyna ljepota privlači pozornost korumpiranog suca Turpina, koji lažno optužuje frizera za zločin koji nije počinio i kasnije zlostavlja Lucy nakon što mu je dodijeljeno skrbništvo.

Nakon petnaest godina izgnanstva, Benjamin se vraća u London pod novim identitetom Sweeney Todd, tražeći osvetu protiv Turpina. Susreće udovu gospođu Lovett, vlasnicu trgovine s mesnim pitama, koja mu govori da je Lucy prije mnogo godina progutala arsen, a Turpin je sebi dodijelio Johanninog skrbnika.

Otvara brijačnicu iznad svoje trgovine, oslobađajući zločinački pohod protiv onih koji su mu nanijeli bol i gubitak njegove voljene obitelji.

Legenda o Barneyju Thomsonu (2015.)

filmovi o brijačima

Barney Thomson (Robert Carlyle) je tužan čovjek. Prvenstveno se identificira kao brijač, Henderson’s Barbers u radničkoj četvrti Glasgowa u Škotskoj, gdje je radio dvadeset godina.

Više introspektivan nego ekstrovertiran, što ne ide dobro za posao, ima sve manje klijenata, i kao takav njegov trenutni šef, Wullie Henderson (Stephen McCole), sin umirovljenog vlasnika Jamesa Hendersona (James Cosmo), koji je prvobitno zaposlio njega, sve ga više udaljava od svjetla trgovine.

U međuvremenu, pet muškaraca je do sada ubijeno od strane onoga što šira javnost naziva “Ubojica dijelova tijela”, jer ubojica poštom šalje dijelove tijela žrtava njihovim voljenima.

Glavni istražitelj detektiv inspektor Holdall (Ray Winstone), uz pomoć detektiva inspektora Calluma MacPhersona (Kevin Guthrie), nije ništa bliže otkrivanju identiteta dijela tijela ubojice nego kad su ubojstva počela prije dva mjeseca.

Na popisu filmova o brijačima, ovo bi bio naš broj jedan.

Brijač (2002.)

filmovi o brijačima

Kada savršeno ubojstvo bude osujećeno neočekivanim obratom i kada se mrak spusti na mali gradić na Aljasci, u ovom trileru redatelja Michaela Bafaroa raste krvoločnost jednog luđaka.

Dok se pokrivač tame nad Revelstokeom, AK, spušta na 24 sata, lokalni brijač Dexter Miles i ostali građani shvaćaju da će zimske hladnoće uskoro uslijediti.

Nitko ne bi posumnjao da je čovjek poput Dextera Milesa hladnokrvni ubojica, ali kada Dexter čuje kako šerif spominje da je tijelo Lucy Waters otkriveno, ubrzo shvaća da će njegova mračna tajna uskoro izaći na vidjelo.

Nakon što je ubio Lucy samo nekoliko dana prije, Dexter se nadao da vlasti neće otkriti njezino tijelo prije proljetnog otapanja.

Sada, dok detektivi iz velikog grada, obavijeni tamom aljaske zime, stižu istražiti ubojstvo, Dexter ponovno osjeća uzbuđenje ubojstva – i počinje mu se sviđati.

Brijač (2014.)

filmovi o brijačima

Eugene je brijač iz malog grada, omiljen u lokalnoj zajednici, ali skriva smrtonosnu tajnu. John je u potrazi za serijskim ubojicom kako bi naučio više o njegovom zanatu.

Oni stvaraju uvrnutu vezu i preokreću grad dok Eugene uči Johna kako ubijati.

Očev život je uništen u potjeri za ubojicom, dok njegov sin pokušava riješiti očevu opsesiju.

Dobra gluma i oštra montaža čine Brijača jednim od najzanimljivijih trilera o serijskim ubojicama.

Predsjednikov brijač (2014.)

filmovi o brijačima

Seong Han-mo (Song) je visok, prazan i prilično tmuran čovjek koji vodi jedinu brijačnicu u četvrti Hyoja-dong u Seulu, gdje živi južnokorejski predsjednik.

Vjeran svojoj zemlji, ovaj dobronamjerni, ali politički naivni brijač biva uvučen u najuži krug južnokorejskog diktatora Park Chung-Heeja, s prilično teškim posljedicama za njegovu nesretnu obitelj.

Ova oštra politička satira pokriva otprilike dvadeset godina južnokorejske političke povijesti, iz perspektive brijačeva sina. Predsjedničin brijač neće biti za svakoga.

Prolog

Dakle, to je to. Neki dobri filmovi o brijačima, neki od njih prikazuju nas kao ubojite psihopate, ali neki prikazuju smiješne stvari koje se svakodnevno događaju u našim trgovinama.

Neki su dostupni na Netflixu ili Amazon Primeu, pa što čekate? Pogledajte film koji prikazuje brijače i kritizirajte njihove tehnike šišanja.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.