Najbolji način za brijanje s električnim brijačem

Najbolji nacin za brijanje s elektricnim brijacem Test site test site

Ovo je pitanje koje se često postavlja. Imate lijepu novu električnu britvicu, svoju prvu, i pitate se koji je najbolji način brijanja. Ovo je također pitanje koje ste si možda postavili nakon godina štednje.

Pa, u ovom ću članku proći kroz ono što smatram najboljim načinom brijanja električnim brijačem. I sama sam provela neko vrijeme istražujući jer od mokrih britvica imam osip.

Prvo provjerite je li čist

Prije početka brijanja potrebno je provjeriti jesu li oštrice električnog brijača i kućište oštrice čisti. Idealno bi bilo da ste ga očistili nakon zadnje upotrebe – ali u slučaju da niste potrošili neko vrijeme na to. Ono što ne želite je da se začepi i počnete čupati dlačice umjesto da ih šišate.

Čist brijač je zdrav brijač i zdravije lice.

Mokro ili suho lice?

Stoga se mnogi noviji električni brijači mogu koristiti mokro ili suho. Dapače, mnogi se reklamiraju balzamima i slično. Prema mom iskustvu i istraživanju koje sam proveo, najbolje je lice brijati električnim brijačem na suho. Zašto, pa to je zato što koža ima tendenciju da bude blago natečena nakon pranja.

Tako je suho brijanje puno bolje.

Dakle, koju tehniku ​​koristiti?

O tome bi se moglo naširoko raspravljati jer pretpostavljam da mnogi od nas mogu koristiti britvice na različite načine. Nakon što sam to istražio, pronašao sam sljedeće najbolje rješenje. Brijač treba držati pod pravim kutom (tj. 90°) u odnosu na kožu i brijati se u smjeru rasta brade.

Također sam pročitao da izbjegavanje prelaženja istih područja više puta povećava šanse da izbjegnete iritaciju kože. Što više činimo kako bismo izbjegli iritaciju kože, to bolje.

Još jedna sjajna točka koju sam otkrio je rastezanje kože slobodnom rukom prije brijanja bilo kojeg vrlo osjetljivog područja ili mjesta koja trebaju dublje brijanje. To će osigurati glatko klizanje po vašoj koži.

Kada se brijete, ne zaboravite održavati ravnomjeran pritisak dok se brijete. To je tako da se ravnomjerno brijete. Nema potrebe snažno gurati kao kod ručnog brijača.

Ali kako pronaći smjer rasta moje brade

Najbolji način da saznate u kojem smjeru vam raste brada, ili kosa na licu, je da jednostavno prijeđete rukom preko nje. Ako osjećate da jedan smjer pruža veći otpor od drugog, znat ćete da idete protiv zrna.

Jednom kada znate u kojem je smjeru vlakna vaše brade suprotna, to je smjer u kojem ćete koristiti našu britvicu.

Režite ravno ili upotrijebite kružne pokrete

Dakle, kada se brijete električnim brijačem, režete li ravno uz zrno ili koristite kružne pokrete? Pa, odgovor je da ovisi.

Ako koristite britvicu s folijom, što znači one s folijom do kraja, brijat ćete se protiv zrna ravnim potezima brijanja.

Ako koristite rotirajući brijač, dakle onaj koji ima 3 folije i okrugle oštrice (npr.), tada se brijete kružnim pokretima.

Losion poslije brijanja

Stoga je njega poslije brijanja jednako važna kao i samo brijanje. Želite biti sigurni da ne iritirate svježe obrijano lice. Dakle, za početak, nemojte koristiti vodicu poslije brijanja na bazi alkohola.

Za čišćenje lica možete koristiti hladnu, mlaku vodu. Za umirenje i osvježenje kože možete koristiti i balzam poslije brijanja.

Na kraju, trebali biste očistiti brijač kako biste osigurali njegovu dugovječnost za buduću upotrebu.

Dakle, trebam li nabaviti foliju ili rotacijski brijač?

Dakle, sada kada imate bolju ideju o tome kako koristiti električni aparat za brijanje, sljedeće pitanje je trebate li kupiti brijač s folijom ili rotacijski brijač?

Osobno sam posjedovao i koristio oba. Omjer posjeda lopte je vjerojatno 75% rotacijski naspram 25% gola. To ne znači da britvice s folijom koje sam posjedovao nisu bile dobre – samo više volim koristiti rotirajuću britvicu.

Na kraju, to je stvarno stvar osobnog ukusa. Svatko ima svoju želju, moja je rotacijska. Ako ste znatiželjni isprobati, zašto ne biste kupili jeftiniji folijski i rotirajući model; isprobajte ih i vidite koji vam se najviše sviđa i koji najbolje pristaje vašoj kosi na licu.

Dakle u zaključku

Nadam se da vam je ovaj članak dao neke savjete, savjete ako nikada niste koristili električni brijač i možda savjete kojih se možda niste sjetili čak i ako ste prije koristili električni brijač.

Iznenađujuće, brijanje je kompliciranije od jednostavnog stavljanja britve na lice. Stvarno je bitno u kojem ćete smjeru rezati ako koristite kružne ili ravne rezove i još mnogo toga.

Također je vrlo važno ne iritirati kožu kada završite. Nadamo se da vam je ovo pomoglo, a ako jeste, slobodno podijelite.

Najbolji nacin za brijanje s elektricnim brijacem Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.