Kako pravilno nositi mušku poslovnu ležernu odjeću

Treba i ne smije se nositi s poslovnom lezernom odjecom Test site test site

Ležerna radna odjeća zvuči kao dječja igra, zar ne? Uostalom, s ovakvim dress codeom nećete morati gotovo redovito brinuti o svojoj odjeći.

Pa, u mnogim slučajevima to nije točno. Zapravo, poslovno ležerno odijevanje najveći je izvor zabune među zaposlenicima kada je riječ o poslovnom odijevanju.

To nije njihova krivnja jer mnoga radna mjesta ne daju jasnu definiciju što to znači. Međutim, jedna je stvar prilično jasna: nošenje kratkih hlača na posao previše je ležerno, a nošenje punog odijela vrlo je formalno.

Kada ste u nedoumici, bolje je odlučiti se za poslovnu casual odjeću. Ako tražite što treba i što ne treba raditi u poslovanju, došli ste na pravo mjesto.

Za muškarce, granica između formalne poslovne odjeće i poslovne ležerne odjeće je kravata bez kravate. Međutim, svako radno mjesto je drugačije. Mislim, možda postoje neki koji bi dopustili nošenje traperica na posao. Ovaj post na blogu sadrži općenite smjernice za ležerno poslovanje koje će vam puno pomoći.

Nosite košulje s kragnom i polo majice

Muškarcima je na poslu najbolje da se drže košulja na kopčanje, pa čak i polo majica. Da budemo tipični, košulje s kopčanjem, ovratnikom i dugim rukavima najprikladnija su i profesionalna odjeća za posao. Iako ove košulje ne izgledaju baš ležerno bez kravate, daju opušten i udoban izgled.

Za vrućeg vremena možete nositi i polo majice kratkih rukava. Polo majice također su prikladne za profesionalno poslovno okruženje.

Nemojte potpuno izbjegavati blejzere i jakne

Iako sakoi nisu uključeni u poslovnu ležernu odjeću, njihovo nošenje daje dodatno profesionalan izgled vašem licu. Međutim, možete je nositi samo kada vam se čini da vaša košulja s kragnom izgleda previše ležerno.

Općenito je sigurno držati se jednostavnog na šarenim sakoima kao što su tamnoplavi, sivi i crni. Ako, primjerice, morate ići na sastanak, a nosite ležernu kombinaciju, blejzer može učiniti čuda.

Nosite traperice na posao

Ako radite u naprednom uredu, nošenje traperica na posao neće vam biti tako dobar posao. Međutim, nošenje kaki traperica osiguralo bi da ste odjeveni prema profesionalnim standardima odijevanja. Kaki hlače su svestrane i mogu ići uz mnoge ležerne i svečane košulje.

Ne nosite sandale u uredu

Muškarci ne bi trebali nositi sandale u uredu. Drugim riječima, izbjegavajte nošenje crocsica za radnim stolom. Investirajte u dobre uredske cipele. Nošenje poluformalnih cipela i mokasinki najbolja je opcija. Međutim, ako je vaš ured ležeran, prihvatljivo je i nošenje tenisica na posao.

Nemojte nositi sportsku opremu

Čak i ako ste u posvećenom sportskom timu, nikad ne nosite timski dres na posao, pogotovo ako je bez rukava. Umjesto toga, uvijek se odlučite za košulju s kragnom i prigušenim printom. Ove košulje vam pomažu da budete spremni za neočekivane sastanke.

Stvarno je važno biti razuman

Kada je riječ o tome što odjenuti za poslovno ležerno odijevanje, zapravo je važno biti ležeran.

Određeni odjevni predmeti, kao što su kratke hlače i majica vašeg omiljenog sportskog tima, znamo da ne bi bili prihvatljivi.

Neki artikli, poput polo majica, počinju sve više padati u sivu zonu. Određene vrste tkanina u vašim hlačama, na primjer, mogu, ali i ne moraju biti prihvatljive u različitim tvrtkama.

Prvo što trebate učiniti je provjeriti postoje li smjernice za vašu poslovnu ležernu odjeću. Ako da, slijedite. Ako ne, uvijek strujajte na profesionalnoj strani casuala.

Što treba i što ne treba raditi u poslovnoj casual odjeći
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.