Kako podrezati muške obrve trimerom

Top 5 najboljih trimera za dlacice u nosu za muskarce Test site test site

Kako podrezati muške obrve trimerom? To je pitanje koje sam si postavio, istraživao rezanje i eksperimentirao s različitim tehnikama rezanja. U ovom ću članku objasniti kako podrezati obrve pomoću trimera za bradu/obrve.

Kako podrezati muške obrve trimerom

Da budem iskren, ponekad može biti malo nezgodno. Prekratko i izgledat ćete kao da vam je ponestalo, a predugo imat ćete onaj bujni izgled.

Kako ćemo pristupiti uređivanju obrva ovisi i o tome hoćete li to raditi sami ili imate pomoćnika.

Također, prije nego što počnem, moram naglasiti da nisam frizer ili frizer, ovo je samo metoda koju koristim za sređivanje vlastitih obrva. To radite na vlastitu odgovornost, stoga budite vrlo oprezni kada to radite.

Uradi sam

Moguće je i sama podrezati obrve trimerom, sama to stalno radim. Osobno koristim Philips Norelco Multigroom Trimmer Kit (UK Link za Philips Series 7000) za dotjerivanje svog lica, uključujući obrve. To možete učiniti pomoću manjeg, detaljnijeg trimera za bradu (mnogi trimeri za perle su višenamjenski, s nastavcima za bradu, nos, obrve itd.).

Kako podrezati muške obrve trimerom – moji koraci

Vrlo je jednostavno za napraviti. Evo koraka koje poduzimam kada radim svoj.

 • Prvo koristim fini češalj i češljam se prema gore. Ono što ovo čini jest ravnomjerno pomicanje svih vaših dlačica obrva u jednom smjeru, dulji pramenovi kose će se pojaviti jer će biti duži od većine
 • Mašicom sam ih prvo ošišala kako bi se izjednačile sa svim ostalim dlačicama.
 • Zatim odabirem odgovarajuću duljinu za svoje obrve pomoću štitnika za duljinu koji sam dobio s trimerom. Prije podrezivanja, uzmite svaki štitnik i prođite njime kroz obrvu da vidite koliko ćete dlačica ukloniti.
 • Na kraju postavljam štitnik na svoj trimer i krećem se od dna obrve prema gore kako bih podrezao višak dlačica.
 • Ponovite ove korake za obje obrve
 • Zatim se pogledam u ogledalo češljem češljam obrve prema gore. Ako su dlačice promašene – ili ako su na drugom dijelu moje glave – koristim pincetu da počupam dlaku koja mi smeta.

Izrada vlastitih obrva može biti prilično zastrašujuća. Ne želite se previše klizati i brijati. Prilikom testiranja štitnika oštrice kako biste bili sigurni koliko ćete duljine ukloniti, trebali biste poduzeti važan korak. Možda mislite da se duljina skida manje nego npr.

Škare dobro rade kada se pitate kako podrezati užurbane obrve.

Zatražite pomoć oko podrezivanja obrva

Prednost pomoći je u tome što oni mogu vidjeti koliko je dlaka uklonjeno mnogo lakše nego vi u ogledalu. Naravno, morate imati povjerenja u osobu koja pravi punjenje.

Zaista postoje 2 načina za sređivanje obrva. Prvi je

 • Pomoću češlja počešljajte prema gore kako biste otkrili duže pramenove. Zatim ih škarama (brijačkim škarama) odrežite na duljinu svih ostalih
 • Zatim se počešljajte prema dolje i malo odmaknite od lica. Ono što bi trebali učiniti je otkriti sve dulje dlačice koje bi mogle biti u sredini vaše obrve.
 • Na kraju podrežite one dulje dlake kako biste im ujednačili duljinu

Na ovaj način koriste škare i fini češalj za podrezivanje vaših obrva. Daje prirodniji osjećaj, ali ima potencijal zaprljati vaše obrve. Možete to učiniti i sami pomoću ogledala.

Drugi način da to učinite vrlo je sličan prethodnim koracima.

 • Prvo koriste fini češalj i češalj prema gore. Ono što ovo čini jest ravnomjerno pomicanje svih vaših dlačica obrva u jednom smjeru, dulji pramenovi kose će se pojaviti jer će biti duži od većine
 • Pomoću šišača prvo ih mogu podrezati kako bi se izjednačile sa svim ostalim dlačicama.
 • Zatim odaberite odgovarajući štitnik za duljinu za moje obrve, koristeći štitnike za duljinu koji ste dobili uz trimer. Prije nego šišaju, uzmite svaki štitnik i prođite njime kroz obrvu da vidite koliko ćete dlačica ukloniti.
 • Na kraju namjeste štitnik na moj trimer i pomaknu se od dna svoje obrve prema vrhu režući višak dlačica.
 • Ponovite ove korake za obje obrve
 • Na kraju mogu počešljati obrve prema gore. Ako je promakla duga kosa – ili je na drugom dijelu moje glave – mogu upotrijebiti pincetu da počupaju problematičnu kosu.

Kao što sam rekao, vrlo je slično kao da to radite sami – samo što imate nekoga tko će stvarno promatrati i raditi na vašim obrvama, što bi moglo dati bolji rezultat.

Zaključak

Sređivanje muških obrva zapravo je stvar osobnih preferencija – učinite to sami ili neka to netko učini umjesto vas. Također je osobna preferencija koristite li šišače ili škare za njihovo šišanje.

Korišteni alati za rezanje također se mogu razlikovati ovisno o vašem zanimanju za obrve.

Osobno sam to radila samo sama (dobro, osim što sam ih šišala kod frizera). Sjajna stvar kod trimera i korištenja štitnika trimera je da ćete, ako se pravilno koriste, odrezati samo štitnik. Sve dok ste provjerili koliko će dlačica ukloniti, lako je to učiniti sami pomoću ogledala.

Nadam se da vam je ovaj članak o tome kako podrezati muške obrve trimerom dao ideju te neke savjete i trikove o tome kako koristiti trimer za podrezivanje obrva.

Kako podrezati muske obrve trimerom Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.