Kako podesiti svoje Wahl klipere

Capture 4 Test site test site

U ovom ćemo članku pogledati kako podesiti svoje Wahl škare za najbolje moguće performanse. Kao brijač, nema boljeg osjećaja nego kada počnete koristiti potpuno nove šišače. Ali nakon nekog vremena mogli biste primijetiti da se više ne režu kao prije.

Uz pravilno održavanje, dobre škare za šišanje trebale bi vam dugo trajati, no što možete učiniti da im produžite vijek trajanja? Ovdje ću pokriti tri stvari koje možete učiniti kako biste podesili svoje Wahl škare za najbolje performanse na najdulje vrijeme.

1657987332 500 Najbolje bezicne sisace za brijace %E2%80%93 Nabavite pravi stroj za Test site test site

Ako primijetite da vam oštrice počinju čupati dlake, to je vjerojatno dobar znak da im je potreban servis. Neka vas ovo ne obeshrabri, lako ćete to učiniti sami. Postoje 3 glavna područja koja možete promatrati kako biste vratili učinkovitost kosilice. Ove 3 stvari su: –

  • Resetirajte, očistite i ispravno podmažite oštrice
  • Podešavanje dovodnog vijka za rad punom snagom
  • Podešavanje i podešavanje okvira kosilice

Ponovno postavljanje i čišćenje oštrica.

Mnogi su brijači navikli na “nulti razmak” svojih oštrica za šišanje, čak i ako su nove. Ali ako nikada niste skinuli oštrice sa svoje kosilice, nemojte paničariti jer je to prilično jednostavan postupak. Ali zašto to uopće moramo činiti? Pa, uz svu tu kosu i ulje koje koristimo svaki tjedan, dobra je ideja očistiti i resetirati oštrice svoje mašinice barem jednom tjedno.

Ovo je 1. korak za održavanje rada vaše kosilice na najvišim postavkama.

Skidanje poklopca

Dok je struja isključena i izvučena iz utičnice, trebate ukloniti dva vijka koji drže vanjsku ploču na trimeru. Pričvrstite vijke i uklonite vanjsku oštricu, a zatim unutarnju oštricu. Očistite ih maramicom ili čistom krpom i provjerite ima li oštećenja na zubima. Ostavite ih sa strane i uzmite malu četku, četkicu za zube ili malu četkicu.

Zatim trebate ukloniti mali komad spužve iz kućišta trimera i očistiti sve dlake u udubljenju. Ni pod kojim okolnostima NEMOJTE raspršivati ​​mazivo ili ulje u tijelo trimera. Jedini dio stroja za šišanje koji treba podmazati su oštrice.

VRHUNSKI SAVJET: bijeli nastavak koji pokreće reznu oštricu dio je armature. Držite trimer stražnjim dijelom tijela okrenutim prema sebi. Zatim nježno povucite jezičak tri puta prema sebi. To pomaže u ponovnom postavljanju napetosti na ruci dok je ne možete pravilno prilagoditi. (Pogledaj ispod)

Nakon što je sve očišćeno, samo obrnite postupak. Zamijenite pjenasti umetak i zamijenite oštrice. Za sada samo stisnite vijke tako da drži oštricu prilično čvrsto, ali još uvijek podesivom. Provjerite je li konusna poluga potpuno zatvorena, podesite oštrice.

Kako biste provjerili je li ponovno poravnanje ispravno, usporedite oštrice vaše kosilice s ovim dijagramom u nastavku.

1. Kraj zuba gornje oštrice treba biti 0,8 mm do 1,6 mm iza donje oštrice. Ovo je važno da trimer ne reže preblizu ili da pokretni nož ne dotakne kožu.

2. Krajnji lijevi zub ili gornja oštrica trebaju se preklapati ili biti lijevo od prvog malog zuba donje oštrice.

Kako prilagoditi svoje Wahl škare

3. Na desnoj strani poravnajte oštrice kako je prikazano. Kada je sve u redu, zategnite vijke. Najbolji način da to učinite je da zatežete svaki vijak malo po malo dok prelazite s jednog na drugi.

Nauljite škare.

Dok je mašinica za šišanje uključena, kapnite 2-3 kapi ulja na gornju oštricu, dok držite mašinicu tako da je oštrica niže od tijela (koristite SAMO Wahl Clipper ulje! Druga ulja će zagušiti oštrice.) Obrišite višak ulja tako ne kaplje u motorni prostor. Ulje u odjeljku motora na kraju će oštetiti motor.

1657987451 610 Kako ugoditi svoje Wahl klipere i povratiti tu izvedbu Test site test site

Koristite pravo ulje

Oštrice također treba namazati uljem nakon čišćenja Wahl Blade Ice Spray ili Clippercide 5 u 1 sprejom. Kosilicu treba podmazati pri svakoj uporabi.

Podešavanje dovodnog vijka

Još jedan savjet “kako prilagoditi svoje Wahl škare za najbolje performanse” je podešavanje vijka za napajanje. Vijak za napajanje sa strane Wahl stroja za šišanje koristi se kako bi se osiguralo da vaš stroj za šišanje radi punom snagom. Ako nije ispravno postavljen, radit će s nedovoljno snage ili će proizvoditi užasnu buku. Ne brinite jer to neće oštetiti vašu kosilicu.

Zašto stavljamo snagu

Armatura koja pomiče oštricu rezača trebala bi biti što je moguće bliže elektromagnetskom motoru, a da ga ne dodiruje (ako je tako, to je škljocanje koje ćete čuti)

Kako prilagoditi svoje Wahl škare

To popravljamo tako da uključimo trimer, a zatim okrenemo vijak u smjeru kazaljke na satu, polako dok ne čujemo škljocanje. Zatim okrećemo vijak u smjeru suprotnom od kazaljke na satu dok ovaj zvuk ne prestane. Isključite trimer i zatim ga ponovno uključite. Ako se kopča vrati, odvrnite vijak još pola okreta. To osigurava da kosilice rade na svojoj optimalnoj razini snage.

Ugađanje i podešavanje armature kosilice.

Ako stvarno želite naučiti kako podesiti svoje Wahl škare za najbolju izvedbu, ovaj savjet je dinamit. Ovo je malo poznata postavka i vjerojatno je odgovorna za mnoge kosilice bačene u smeće. Uz stalnu upotrebu, armatura može oslabiti i postati neusklađena, što rezultira lošim reznim učinkom.

što će vam trebati

Zamislite ovo podešavanje kao zatezni vijak u vašim škarama. Dlaka se olabavi i uvuče se između oštrica trimera i steže se, a oštrice se ne pomiču pravilno jer će biti pretijesne. Sklon sam resetirati napon na armaturi vjerojatno jednom u dva mjeseca. Za izvođenje ovog postupka trebate samo križni odvijač, torx ili zvjezdasti nastavak i kuhinjsku vagu.

Provjerite jesu li kosilice isključene i iskopčane iz utičnice. Najbolje je to učiniti kada je oštrica očišćena i pravilno podešena. Započnite s uklanjanjem poklopca trimera malim križnim odvijačem. S uklonjenim poklopcem, ako pogledate bočnu stranu tijela trimera, primijetit ćete dva vijka u obliku zvijezde.

Moraju se otpustiti u smjeru kazaljke na satu. Nakon što se olabave, morat ćete primijeniti pritisak od oko 2 lbs na vrh armature na gornjem rubu kućišta.

Ovdje su vam potrebne ljestve. Možete vježbati na vagi kako biste saznali kakav je osjećaj pritiska od 2 funte. Da biste to učinili, pritisnite vagu i pogledajte brojčanik ili očitajte. Ili ako se vaga može sama resetirati nakon što se nešto stavi na nju, postavite škare na vagu i resetirajte je.

Kako prilagoditi svoje Wahl škare

Zatim možete pritisnuti gornji rub armaturne šipke (nastavak na fotografiji, sasvim lijevo, s dvije zakovice) dok vaga ne pokaže očitanje od 2 lbs.

Zatim ćete morati zategnuti zvjezdaste vijke U SMJERU SUPROTNOM KAZALJKI NA SATU, dok ne budu čvrsti i sigurni. Ovo će postaviti armaturu na ispravnu postavku.

Ne mogu jamčiti da će ova podešavanja vratiti vaše škare iz mrtvih, ali prije nego što potrošite novac na novi set, možda vrijedi pokušati. Ne mogu vam reći koliko sam škarica uštedjela, pogotovo s postavkom okvira. Dakle, ako se vaše mašinice za šišanje malo poremete, dajte im malo TLC-a i ugađajte ih i vratite im sjajne performanse.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.