Kako njegovati svoje ruke zimi – Osnovna njega ruku

1657978500 974 Kako savrseno nanijeti ulje za bradu Vodic Brada danima Test site test site

Njega ruku zimi

Da vas pitam zvuči li vam ovo poznato. Imate vrlo aktivne ruke. Radite s njima svaki dan. Koristiš ih sve svoje budne sate. Onda dođe zima i primijetite da se počinju sušiti, pucati ili čak pucati?

Pa, dopustite mi da vas sada uvjerim, niste sami. Mnogi od nas pate od suhe kože svake godine – meni se to može vratiti toliko da mi koža može pucati i krvariti.

Dakle, jako je važno voditi računa o svojim rukama. Jednostavne stvari poput hidratacije učinit će ih gipkima i bez pukotina.

Pogledajmo neke stvari koje možete učiniti tijekom zime kako biste zadržali svoje ruke u top formi.

Zaštitite ruke rukavicama

Ovaj prvi savjet zvuči jednostavno, ali nevjerojatno je koliko nas zaboravi koristiti rukavice kad izlazi van. Pobrinite se za svoje ruke uz ovaj prvi savjet i zaštitite ih kad izađete van.

Nosite rukavice kako biste zaštitili ruke i kožu od hladnog zraka i pobrinite se da ostanu tople.

Budite oprezni kada perete ruke

Svi volimo održavati ruke čistima, a to može pomoći u zaštiti od infekcija. Međutim, previše pranja, osobito grubim sapunom, može ukloniti dio eteričnih ulja i prirodnog ovlaživača s vaše kože.

To je nešto što smatram, obično trebam često prati ruke i uvijek mogu znati kada ih imam jer se čini da mi se ruke brže suše.

Ono što ne možemo učiniti je ne oprati ruke. Dakle, najbolje što možete učiniti za njegu ruku tijekom pranja je da ih perete mlakom vodom i obavezno koristite sapun koji je nježan prema koži. Potražite 0% neutralni sapun ili tekući sapun. Samo upotrijebite blagi sapun za njegu ruku.

Hidratizirati, hidratizirati, hidratizirati

Nekako ste znali da će biti tu negdje. Razgovarali smo o sušenju kože, pranju i uklanjanju prirodne vlage s ruku. Moramo to zamijeniti.

Da biste to učinili, morat ćete koristiti dobru hidratantnu kremu, a najbolje je koristiti je nekoliko puta dnevno. Ako osjećate da su vam ruke suhe, navlažite ih. Ako ste upravo oprali ruke, hidrirajte se. Prije spavanja hidrirajte se.

To je rutina koju i sama slijedim. Smatram da ako ovo propustim dan ili dva, mogu osjetiti kako mi se koža suši. Počinju imati pukotine u pregibima ruku.

Ostanite hidrirani, tako je jednostavno, ali vas može spasiti od mnogo boli.

Tako je jednostavno

Stvarno je tako jednostavno. Briga o rukama je važna – vjerujte mi, znam to. Kada vam je koža toliko suha da vam koža puca kada stisnete ruku i vidite male crvene linije krvi – pa, to je bolno i ne izgleda baš dobro.

Budite dobri za svoje ruke, budite dobri za svoju kožu, a 3 koraka u ovom članku pomoći će vam da osigurate dobre ruke zimi. Njega ruku – ovo je sigurno stvar za cijelu godinu.

Kako njegovati svoje ruke zimi Osnovna njega ruku Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.