Kako muškarci njeguju svoje lice?

feature Test site test site

Kad si dječak, često se veseliš danu kada će ti izrasti ta dlaka na licu. Znam da jesam. No, kada vam konačno izraste ona prva sjena na licu, vrijeme je da pokušate shvatiti kako muškarci njeguju svoje lice?

Čini se kao jednostavan i lak zadatak za napraviti i ispuniti – ali kada ga počnete raditi, brzo ćete otkriti stvari poput boli pri brijanju ili osjetljivosti kože.

Možda niste svjesni koliko vas brada može žuljati. Dakle, evo mojih savjeta o tome kako njegovati svoje lice kao muškarac.

1. Koristite dobar brijač

Ako želite da vaše lice bude glatko obrijano, ovaj prvi savjet je za vas.

Nabavite visokokvalitetnu oštru britvicu koja će obaviti posao. Uz visokokvalitetnu, oštru britvu, posebno onu dizajniranu za brijanje na tanak način, izgledat ćete i osjećati se sjajno. Nema ništa gore od britvice kojoj nedostaje nekoliko dlačica – mogu vas iritirati cijeli dan.

Ako ne dobijete čist, čist rez ili osjećate da vam je koža nadražena, pokušajte promijeniti oštricu ili brijač.

2. Prvo se operite mlakom vodom

Još jedan trik koji bi vam mogao biti koristan da isprobate. Nemojte samo na suho brijati svoje čekinje. Suha kosa može biti lomljivija.

Pustite mlaku vodu i operite lice, posebno dlake na licu mlakom vodom.

To bi trebalo omekšati vašu kožu i dlake, što će vam olakšati brijanje. Dok to radite, možda ćete također htjeti oprati lice dobrim sredstvom za čišćenje.

Uklanjanje mrtve kože bi pomoglo – a ako ste se uspjeli porezati britvicom – nakon pranja bi bilo manje bakterija koje bi spriječile bilo kakav prodor u posjekotinu.

3. Koristite kvalitetan sapun za brijanje i nanesite ga dok vam je koža još vlažna

Voda, posebno voda pomiješana sa sapunom, je lubrikant.

To će omogućiti britvu da se kreće lakše i glađe, dajući vam ravnomjerniji rez.

Napomena: Ovaj korak je više za aparate za brijanje na mokro nego za električne brijače – koji se u većini slučajeva trebaju koristiti suhi – osim ako nije drugačije navedeno.

Odaberite kvalitetniji sapun za brijanje – onaj sa što manje kemikalija kako ne biste iritirali kožu.

4. Brijte se pravilnom tehnikom brijanja

Kad naučimo brijati, svi upadamo u vlastitu tehniku ​​brijanja. Velike su šanse da bi tehnika brijanja koju koristite mogla biti pogrešna bez da vam netko pokaže kako.

Ako koristite oštru britvicu, ne morate jako pritiskati. Ako previše pritisnete, riskirate da se udarite tijekom brijanja.

Pazite da se brijete u smjeru dlake, a ne protiv nje, za sigurno i učinkovito brijanje.

Napomena: Ako imate dulji rast, dakle nekoliko tjedana, onda je najbolje prvo podšišati bradu trimerom prije brijanja britvicom.

Tijekom brijanja lagano povucite kožu kako biste olakšali brijanje. Umočite ili zamahnite britvicom u toplu vodu kako biste odčepili oštrice odrezanih dlačica.

5. S lica hladnom vodom kada završite

Kada završite s brijanjem, mogli biste doći u iskušenje da isperete lice mlakom vodom. Stop.

Kada ste gotovi sa sigurnosnom kopijom, morate isprati lice hladnom vodom. Ispiranje hladnom vodom će umiriti vaše lice i smanjiti krvarenje od posjekotina koje možete imati.

Kako biste osušili lice, tapkajte pahuljicama – nemojte trljati.

6. Nanesite hidratantnu kremu

Posljednji korak u njegovanju vašeg lica je nanošenje popravka na vašu kožu.

Zamislite što ste upravo učinili. Namočili ste svoju kožu i oštrim žiletom prešli preko nje. Osim uklanjanja dlaka, možda ste također uklonili nešto mrtve (ili žive) kože.

Vaše lice je sada osjetljivo. Morate nanijeti nešto da umirite ili navlažite kožu. Možete dobiti balzame za brijanje koje nanosite nakon brijanja, ali ja više volim dobre stare hidratantne kreme. Samo pazite da koristite proizvod koji ne sadrži sastojke koji bi mogli peckati vaše lice.

Nakon refleksije

Što se tiče korištenja hidratantne kreme, to je nešto što biste trebali dodati svojoj svakodnevnoj rutini – čak i kada se niste upravo obrijali.

Vaša se koža isušuje svaki dan, stoga je važno dodati vlažnost kako bi vaša koža ostala vlažna.

Dodavanje vremena svaki dan za nanošenje hidratantne kreme na kožu pokazat će se korisnim.

Brinite o svom licu

Kada je u pitanju njegovanje, svi imamo svoje rutine. Svi se volimo brinuti o sebi na drugačiji način, ali ako slijedite ove korake i dodate ih svojoj rutini, to će vam biti odlična polazna točka za poboljšanje vaše svakodnevne rutine.

Samo jedna promjena može poboljšati vašu rutinu i osjećaj svježine nakon brijanja i umivanja.

Kako muskarci njeguju svoje lice Test site test site
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.