Izbjeljivanje zubi – trebate li to učiniti?

Izbjeljivanje zubi trebate li to uciniti Test site test site

Izbjeljivanje zubi je u osnovi kozmetički stomatološki postupak koji koristi proizvode za izbjeljivanje zubi s karbamid peroksidom i vodikovim peroksidom kako bi vaš osmijeh bio sjajniji, a zubi bjelji.

Imate dvije mogućnosti za izbjeljivanje zubi. Možete posjetiti svog stomatologa ili koristiti proizvode za izbjeljivanje zubi koji se prodaju u slobodnoj prodaji kako biste izbijelili zube kod kuće. No, dok to radite, ionako je briga o zubima vrlo važna.

Vaši zubi mogu biti obojeni iz mnogo razloga. Međutim, postoje različiti načini za postizanje bjeljih zubi za jedan, pa čak i za tri tona. Budući da postoje stotine dostupnih metoda, možda ćete biti oduševljeni koliko su ti postupci sigurni.

Postoje 3 glavne kategorije izbjeljivanja zubi ili metoda njege zubi. Ovi su:

  • One koje provodi i izvodi vaš kozmetički stomatolog.
  • Izdaje i preporučuje vaš kozmetički stomatolog za korištenje kod kuće.
  • Proizvodi za izbjeljivanje zubi dostupni u slobodnoj prodaji kao što su gelovi, trake itd.

Ako morate odabrati najbolju metodu izbjeljivanja zubi, evo nekoliko čimbenika koje trebate uzeti u obzir:

  • Vrsta diskoloracije zuba s kojom se suočavate.
  • Trošak postupka.
  • Vrsta metode izbjeljivanja zuba.
  • Tvoje godine.
  • Njega zuba ili povijest zuba kao što su ispune i krunice.

Prije nego što se odlučite za bilo koju od gore navedenih metoda, dobro je sa svojim stomatologom razgovarati o tome koje su metode izbjeljivanja zubi najbolje za vas. Tko zna da bi vam vaš zubar mogao savjetovati kako pronaći najbolju metodu izbjeljivanja za vaše potrebe?

Međutim, morate biti strpljivi i dosljedni tijekom liječenja. Koliko je vremena potrebno za izbjeljivanje zubi uvelike ovisi o vrsti diskoloracije koju imate i metodi koju koristite.

Ako imate obojene zube, ali ne želite ići zubaru na liječenje zbog problema s troškovima, uvijek možete isprobati opcije kod kuće. Ali ti proizvodi za izbjeljivanje zubi ne sadrže vodikov peroksid u odgovarajućoj količini. To znači da možda neće biti tako učinkoviti kao tretmani kod stomatologa. Za izbjeljivanje zubi mogu vam trebati mjeseci.

Postoje mnogi proizvodi za izbjeljivanje zubi u slobodnoj prodaji koji imaju pečat prihvaćanja Američke stomatološke udruge. Ovaj pečat označava da su proizvodi sigurni za uporabu. Međutim, da bi djelovali, trebate točno slijediti upute za uporabu.

Pasta za izbjeljivanje zuba

Zubna pasta za izbjeljivanje ne sadrži hidrogen peroksid. Umjesto toga, oni rade samo s različitim tvarima za izbjeljivanje površine vaših zubi. Blue covarine pasta za zube mogla bi bolje djelovati na vaše zube.

Trake za izbjeljivanje

Trake sadrže malu količinu vodikovog peroksida za brže izbjeljivanje zuba od zubne paste. Međutim, trebali biste ih koristiti dva ili tri puta dnevno. Dostupan je veliki izbor traka za izbjeljivanje s ekstraktima učinkovitih sredstava za izbjeljivanje.

Sredstva za izbjeljivanje zubi sigurna su za korištenje ako se točno pridržavate uputa proizvođača. Tretmani u ordinaciji, gelovi, trakice, paste za zube i izbjeljivači na bazi pladnja sigurni su za korištenje sve dok nadzirete svoju stomatološku njegu. Zapravo, Američka stomatološka udruga također preporučuje korištenje proizvoda za izbjeljivanje zubi.

Izbjeljivanje zubi
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.