Čelavite? Koje su mogućnosti?

56ce24832e5265b9008b9714 Test site test site

Gubim li kosu? Svi često čujemo ovo pitanje u ovoj industriji. Ali što je uzrok tome i što možemo reći klijentu kada ga to nesvjesno jako brine.

Prorjeđivanje kose većina muškaraca iskusi tijekom godina. Za neke je gubitak gotovo neprimjetan, ali za mnoge naše klijente očitiji je i može biti vrlo zabrinjavajući.

Muška ćelavost

Obično počinje na tjemenu ili sljepoočnicama. Njegov medicinski naziv je androgena alopecija. To je daleko najčešći uzrok muške ćelavosti kod starijih muškaraca. Ako vidite klijenta kojemu se kosa općenito prorijedi ili mu se stvaraju mrlje, možda postoji još jedan razlog za ovu vrstu gubitka kose. Razlozi mogu biti da klijent uzima lijekove, visoka razina stresa, temeljna bolest, anemija ili jednostavno loša prehrana.

Klijent ce ocelaviti Koje su im mogucnosti Test site test site

Muška ćelavost obično se nasljeđuje od majke ili oca i stoga se javlja samo kod muškaraca s genetskom predispozicijom. Uzrokuje ga kombinacija ovih gena i androgena (muških hormona). Dakle, muškarci koji pate od muške ćelavosti nažalost imaju naslijeđene folikule dlake koje su preosjetljive na te androgene.

Evo malo znanosti

DHT, ili dihidrotestosteron, sintetizira se iz testosterona pomoću enzima 5 alfa reduktaze, koji se nalazi u bazi svakog folikula dlake. DHT uzrokuje minijaturizaciju ovih folikula tijekom vremena, uzrokujući stanjivanje kose. Ovo stanjivanje je postupno i može početi već u adolescenciji, ali je vjerojatnije da će se pojaviti kod odraslih muškaraca i postupno se pogoršavati s godinama.

Znakovi muške ćelavosti

Muška ćelavost obično se manifestira kao linija kose koja počinje na sljepoočnicama. Također može doći do stanjivanja krune. U najgorim oblicima stanja, ova dva područja se spajaju, uzrokujući klasičnu liniju kose u obliku potkove oko leđa i sa strane glave.

1657986592 456 Klijent ce ocelaviti Koje su im mogucnosti Test site test site

Mnogi muškarci smatraju ćelavost prirodnim dijelom starenja i stoga ne traže liječenje. Međutim, za mnoge to može dovesti do stresa i tjeskobe, što može imati ogroman utjecaj na njihov društveni ili osobni život.

Koje opcije su dostupne?

Ako je to slučaj s jednim od vaših klijenata, moglo bi biti korisno da razmotre različite mogućnosti koje su im dostupne. Ako je gubitak minimalan, to može biti promjena stila ili proizvod koji može maksimalno povećati volumen kose.

Također je važno za nas kao brijače da im ukažemo na to da ne postoji lijek za mušku ćelavost, ali postoje tretmani koji mogu usporiti stopu stanjivanja, a neki čak mogu preokrenuti one rane faze gubitka kose. A budući da je taj gubitak kose postupan, što prije djeluju, to bolje.

Većini tretmana trebat će i do šest mjeseci da postignu učinak. Te opcije uključuju lijekove, lasersku terapiju niske razine (LLLT) i operaciju presađivanja kose. U Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno postoje dva lijeka odobrena za liječenje muške ćelavosti. Minoksidil i Finasterid.

Minoksidil – dostupan je u većini ljekarni i djeluje tako što povećava protok krvi u folikule dlake. Može povećati i produljiti aktivnu fazu rasta kose, povećavajući veličinu folikula i promjer vlasi.

Finasterid – Ovo je lijek koji se izdaje samo na recept. Dolazi u obliku tableta i pomaže smanjiti razinu DHT-a u folikulu dlake. To je tretman rezerviran za muškarce, a kliničke studije bile su ohrabrujuće. Prikazivanje također je učinkovito kod do 9 od 10 muškaraca. Loša strana je što su nuspojave nizak libido i problemi s erekcijom.

Laserska terapija niske razine (LLLT)

Ovo je prilično moderna tehnika za liječenje muške ćelavosti. Ideja je da korištenje ovih lasera pomaže pospješiti rast kose. Prijenosni uređaji mogu se kupiti za korištenje kod kuće i općenito ih je potrebno koristiti 2-3 puta tjedno.

Operacija presađivanja kose

Ovo je kirurška operacija kojom se uklanja dlaka s područja koje nije zahvaćeno gubitkom kose i zatim se presađuje na područje koje se prorjeđuje. Ovaj postupak je obično vrlo učinkovit u obnavljanju tanke linije kose. Područje odakle dolaze dlake obično je potiljak i ova operacija može trajati oko 6 do 7 sati. Sve se radi u lokalnoj anesteziji.

mikropigmentacija kose

Klijent ce ocelaviti Koje su im mogucnosti Test site test site

Drugi mogući tretman je pigmentacija kose. Ovaj tretman ima mnogo naziva, ali zapravo je nekirurški tretman posebno razvijen za stimuliranje pramenova ili, u nekim slučajevima, za stvaranje gustoće odrezane kose. To zatim daje kupcu virtualnu frizuru (doduše kratku), za ćelave ili ćelave muškarce. Vidio sam različite rezultate ovog postupka tijekom proteklih nekoliko godina, stoga se isplati da vaš klijent sam provjeri prije nego što se na bilo što obveže.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.